Tarihçe

Fakültemiz 1993-1994 eğitim-öğretim yılında tek bölümle (Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü) öğretime başlamıştır. 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni bölümler kurulmuş ve 1997 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi anabilim dallarının bölüm haline dönüşmesiyle bölüm sayısı 10'a, Felsefe, İstatistik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Doğu Dilleri ve Edebiyatları ve Psikoloji Bölümlerinin de açılmasıyla 17’e yükselmiştir. Fakültemizde halen 16 örgün ve örgün öğretim veren 3 bölümümüzün (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Sosyoloji) ikinci öğretimi olmak üzere ikili öğretim şeklinde eğitim-öğretim verilmektedir. 2008 yılından itibaren Fakültemizde Çift Dal ve Yan Dal uygulaması başlatılmış ve öğrencilere birden fazla programdan eğitim alma olanağı tanınmıştır. 2021 yılından itibaren Tıp Fakültemiz ile yapılan ve Üniversitemiz Senatosunca uygun görülen şekilde Tıp Fakültesi öğrencilerinin Fakültemizde Çift Anadal ve Yan Dal ile eğitim-öğretim alarak kendilerini geliştirme ve iki alandan diploma sahibi olma imkanı sunulmuştur.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan binasında 21'i teknik donanıma sahip olmak üzere 41 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine ait araştırma ve öğrenci laboratuvarları ile Sanat Tarihi Bölüm kütüphanesi, Herbaryum Araştırma Merkezi, Türk-Avustralya Kültür Merkezi ve yerleşke dışında Ulupınar Astrofizik Gözlemevi yer almaktadır.

Fakültemizde eğitim-öğretim veren toplam 17 Bölüm mevcut olup sırasıyla;

1- Arkeoloji Bölümü

2- Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

3- Biyoloji Bölümü

4- Coğrafya Bölümü