3. Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Arkeoloji Bölümü’nün düzenlediği Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı’nın üçüncüsü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü tarafından Prof. Dr. Sevim Buluç anısına 3 Mayıs 2017 tarihinde, Troya Kültür Merkezi, Prof. Dr. Sevim BULUÇ Oditoryu’munda  düzenlenen toplantıya FEF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Çanakkale Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Müze uzmanları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda merhum Prof. Dr. Sevim Buluç’un hayatından kesitlerin yer aldığı kısa belgesel sunumu gerçekleştirildi. FEF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal yaptığı konuşmada “22 yıl geçti. 94 yılında göreve başladım. Dekanımız Sevim Hanım’dı. Beni ilk Dekan Yardımcısı olarak atadı. Kendisiyle yaklaşık 1 yıl çalıştım. Neşeli ve etrafındakilere ışık saçan, akademisyenler için elinden geleni yapan yapıdaydı. Bizlerin hakkını sonuna kadar savunuyordu. Elim bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.  Toplantı açılış konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Derya YILMAZ’ın moderatörlüğünde oturumlarla devam etti. Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurettin ARSLAN, Doç. Dr. Onur ÖZBEK, Prof. Dr. Rüstem ARSLAN, Doç. Dr. Aslı Erim ÖZDOĞAN, Doç. Dr. Sencan ALTINOLUK, Yrd. Doç. Dr. Derya YILMAZ, Dr. Volkan DEMİRCİLER, Arş. Gör. Murat AY Arkeolojik kazı, yüzey araştırmaları ve müze çalışmalarının  2016 Yılı sonuçları hakkında bilgiler verdi.  (Haber Merkezi)