Mezuniyet Aşamasındaki Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın 26.02.2022 tarihli ve E-24958871-301.01-103315 sayılı yazısına istinaden; Fakültemizdeki mezuniyet aşamasında bulunan uluslararası öğrencilerin mezuniyet işlemleri aşamasında Türkiye Mezunu Portalı üye hesaplarından dijital ortamda mezuniyet bilgi formu doldurup indirmeleri ve çıktısını Fakültemiz Öğrenci İşlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Mezuniyet Bilgi Formu doldurulurken dikkat edilecek hususlar:

Öğrenci www.turkiyemezunlari.gov.tr web sayfasından portala üye olarak kişisel, eğitim, iletişim ve diğer bilgilerini girer. Bilgilerini girdikten sonra “Eğitim Bilgileri” sekmesinden ilgili eğitim ile  aynı  satırda  bulunan “Mezuniyet Formu” yazısına tıklayarak formu indirir. İndirdiği formu yazdırır,  imzaladıktan sonra Öğrenci İşleri Birimine teslim eder. İmza aşamasına kadar öğrenci tarafından gerçekleştirilecek tüm işlemler Türkiye Mezunu Portalı üzerinden gerçekleştirilmelidir.

Mezun Bilgi Formu elle doldurulmamalıdır.  Geçmişte ve/veya farklı kurumlara gönderilmek üzere hazırlanan formlar kullanılmamalıdır.