Yeni Bir Uygulamanın Doğuşu Mathpath:Console

Fakültemiz Fizik Bölümü lisans öğrencisi Reşat Berk Çıngar tarafından Doç. Dr. Melis ULU DOĞRU danışmanlığında Bitirme Ödevi çalışması kapsamında geliştirilen matematiksel konsol uygulaması Mathpath: Console, Google Play Store mağazada yerini almıştır. Bir öğrenci girişimi olan program; test, geri bildirim ve kullanıcı kitlesi oluşturmak için ilgili kişilere paylaşımının yapılması, uygulamanın ilerlemesi açısından yararlı bir çalışma niteliğindedir. Çalışma; girişimcilik, yaratıcı düşünce, faydalı ürün geliştirme ve kariyer çalışmaları bağlamında da farkındalık oluşturması açısından da ayrı bir değer taşımaktadır.

Öğrencimizi ve danışman hocamızı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz

Mathpath: Console ücretli ve ücretsiz sürümlerden oluşan ileri seviye serbest metin girişli veya hazır çözüm yapılarıyla matematik problemlerini görselleştirmeye ve çözmeye olanak tanıyan dinamik bir uygulamadır. An itibari ile mobil ve Windows masaüstünde çalışmakla beraber hedef kitle, öğrenciler veya matematiksel analiz programları kullanan veya kullanmış kişiler olmakla birlikte diğer kullanıcı kitlesini de çekici yapıları vardır.

Uygulama ile ilgili daha fazla bilgi için https://mathpath-sky.blogspot.com/p/about-us.html sayfası ziyaret edilebilir.