"Troy – City of Myhthology and Archaeology” Okuyucusuyla Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın, Troia kazı çalışmaları konusunda, İngilizce hazırlanmış ‘Troy – City of Myhthology and Archaeology’ isimli eseri yayınlandı.

19. yüzyıldan itibaren Troia’da yapılan kazı çalışmalarının yanı sıra, Homeros ve destanları ile Troia Savaşı mitolojisinin ayrıntılı bir şekilde ele alındığı kitabın, Çanakkale ve Troia bölgesine gelen yabancı ziyaretçiler için İngilizce olarak hazırlandığı dile getirildi.

2015 yılından itibaren Troia kazı çalışmalarının ana sponsoru olan İÇDAŞ’ın katkılarıyla hazırlanan eserde Troia’da yapılan son dönem çalışmalarına yer veriliyor. Söz konusu kitapta ilk kez, Troia ve yakın çevresindeki diğer yerlerin, adaların, tümülüslerin Troia mitolojisinde oynadığı role de değiniliyor.