Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Tetova Üniversitesi Yöneticilerinden Fakültemize ziyaret

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Tetova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Reshat QAILLI, Prof. Dr. Hazir POLLOZHANI, Doğa Bilimleri ve Matematik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alit IBRAHIMI ve Senatör Prof. Dr. Florim IDRIZI, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ziya ARNAVUTOĞLU koordinatörlüğünde ve Fakültemiz ev sahipliğinde 2 gün süren bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin uluslararası üniversite olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisinin daha eklenmesine katkı sunmak adına Fakültemiz ev sahipliğinde ikili iş birliklerinin arttırılması amacıyla ziyaretin ilk gününde, heyet Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail TARHAN, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Alper DEMİRCİ ve Doç. Dr. Sibel MENTEŞE, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat BÜYÜK  ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ERKUL’u makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde mevcut uluslararası öğrenci sayısını arttırma hedefinde olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ilgili fakülteleriyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Tetova Üniversitesi arasında Erasmus, Mevlana, yüksek lisans ve doktora alanlarında ikili iş birliklerinin arttırılması konusunda mutabık olundu.

Ziyaretin ikinci gününde ise heyet; ÇOBİLTUM, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi ziyaretlerinin ardında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık toplantı salonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail TARHAN ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat TOSUNOĞLU ve Prof. Dr.  Nurcihan HACIOĞLU DOĞRU başkanlığında, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan ACAR, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vildan BİLGİN, Kimya Bölüm Temsilcisi Arş. Gör. Dr. Elif KARACAN, Matematik Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Aykut OR, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih TAŞKIN ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU ’nun katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaya katıldılar. İlgili bölümlerin Araştırma ve öğrenci laboratuvarlarına gerçekleştirilen ziyaretin ardından ikili iş birlikleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin artırılması ve öğrenci- akademisyen değişim programlarıyla ortak araştırmaların sayısının arttırılma, ortak kongre -sempozyum çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyet toplantıların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus ve ÇOMÜ’lü yöneticiler de hazır bulundu

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)