Çanakkale Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi 19. Kuruluş Yılı

Çanakkale Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi 19. Kuruluş Yılı kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü öğretim elemanları ile merkez üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan'ın başkanlığında ve Dr. Filiz Kahraman Aliçavuş'un moderatörlüğünde 27.05.2021 günü saat 16:00'da gerçekleşen toplantıda, gözlemevi teleskoplarının çalışma koşul ve durumları, yürütülen ve planlanan projeler konusunda bilgilendirme yapılarak, ileriye yönelik amaçlar ve hedefler doğrultusunda görüş alışverişinde bulunularak, öneriler kayıt altına alındı.

Toplantının ardından doktora öğrencisi Sinan ALLAK taradından "ULX'ler ve M51 Gökadasındaki Bir ULX Kaynağının İncelenmesi" başlıklı bir seminer verilerek, seminerin ardından toplantı iyi temenni ve dileklerle sonlandırıldı.