Prof. Dr. Mehmet İsmail: Diploma, Madalya, Yeni Kitap

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi, şair Prof. Dr. Mehmet İsmail’e  Türk Dünyası Edebiyatına ve bilimine katkılarından dolayı  Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Vakfının Kaşgarlı Mahmut diploma ve madalyası verilmiştir.  Madalya töreni Bakü’de Yunus Emre Merkezi’nde gerçekleşmiştir. Şimdiye kadar bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kazakistan’ın dünyaca ünlü şairi Oljas Suleymenov, Namık Kemal Zeybek gibi ünlü isimler almıştır.

Ayrıca Prof. Dr. Mehmet İsmail’in yeni şiirlerinin yer aldığı “Szamüzetesben” (“Sürgün”) adlı yeni kitabı Macaristan’ın Ab-Art  yayınevi tarafından yayınlamıştır. Bu, şairin Avrupa’da yayımlanan sekizinci kitabıdır.