Prof. Dr. Mehmet AY ve Araştırma Grubu ÇOMÜ'yü İSPANYA'da Temsil Etti

Bilimsel araştırmalarını Prof. Dr. Mehmet AY'ın danışmanlığında ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Doğal Ürünler ve İlaç Araştırma Laboratuarı’nda yürüten Arş. Gör. Dr. Tuğba GÜNGÖR ve doktora öğrencisi Ferah CÖMERT ÖNDER İspanya’nın Valensiya kentinde 29 Haziran-01 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen bilimsel bir etkinlikte ÇOMÜ’yü ve TÜRKİYE’yi temsil etmişlerdir.

Global Conference on Pharmaceutics and Drug Delivery Systems (PDDS 2017) adlı konferansta, araştırmacılar, TÜBİTAK-1001 destekli nitroredüktaz esaslı kanser tedavisine yönelik potansiyel ilaç öncülerinin geliştirilmesi ve TÜBİTAK-1003 destekli meme ve pankreas kanserlerinin tedavilerine yönelik yeni inhibitörlerin geliştirilmesi ve denetimli salım çıktılarını içeren çalışmalarının bir bölümünü asılı bildiri olarak sunmuşlardır. Farklı ülkelerden birçok araştırmacının katıldığı konferansta davetli konuşmacı olarak çağrılan ilgili projelerin yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet AY ''Development of Nitroreductase / Prodrug System for Cancer Therapy'' başlıklı konuşması ilgiyle izlenmiş ve bazı işbirliklerinin geliştirilmesi için çeşitli girişimlerde bulunmuştur.