Öğretim Üyemizin Avrupa Birliği Projesi Başarısı ve Harvard Gazette Röportajı

Arkeoloji Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün hazırladığı yeni projesi 2018’de Avrupa Birliği Marie Curie IF programına sunulmuş ve Avrupa Komisyonu tarafından İngiltere Oxford Üniversitesi ev sahipliğinde desteklenmeye hak kazanmıştır.

 TÜBİTAK  – Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’nın  verilerine göre Şare Ağtürk’ün projesi 2018-2019 dönemi tüm dünyadan tüm disiplinlerde yapılan toplam 7499 proje başvurusu arasından seçilen 930 projeden biri olmuş Türkiye’de ise Koç, Özyeğin, Boğaziçi ve Bilkent Üniversitelerinin başı çektiği toplam 24 başvuru arasından seçilen tek projedir. Bu bağlamda büyük bir rekabetten sıyrılarak Türkiye’den bugüne kadar kabul edilen sayılı Avrupa Birliği Marie Curie IF projelerinden bir tanesi olmuştur. 

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk,  yürütücülük yaptığı TÜBİTAK projesi, araştırmacı üyesi olduğu Amerika Getty Enstitüsü projesi dışında geçtiğimiz sene boyunca da üniversitemizi Harvard Üniversitesi Radcliffe Gelişmiş Bilimler Enstitüsü’nde arkeoloji alanında seçilen ilk Türk bilim insanı olarak temsil etmişti https://www.radcliffe.harvard.edu/people/tuna-sare-agturk Şare Ağtürk’ün Türkiye’de antik Roma başkenti Nicomedia’ya (Kocaeli) dair yürütmekte olduğu araştırmalar ise detaylı bir röportaj kapsamında 5 Haziran tarihli Harvard Gazette’de ilk sayfa haberi olarak dünyaya tanıtılmıştır.

 

Haberin linki aşağıdadır.

https://news.harvard.edu/gazette/story/2019/06/radcliffe-fellow-heads-team-helping-preserve-ancient-roman-city-of-nicomedia

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)