Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Molekülce ekibinin "WEB-GENE" projesi ile birinci oldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlemiş olduğu "Startup Weekend Güney Marmara 2" proje yarışmasında, Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans öğrencileri tarafından kurulan Molekülce ekibinin projesi "WEB-GENE" projesi birinci olmuştur

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü lisans öğrencileri tarafından kurulan Molekülce Bilimsel Kaynak Platformu üyeleri Abdülmecit Karakaş, Aylin Kavaklı, Elif Korgan, Hilal Çağlayan, Mehdi Koşaca ve M. Mustafa Süngü’den oluşan proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Molekülce platformu Bölümümüz öğrencisi olan Mehdi Koşaca ve Abdülmecit Karakaş tarafından çağımız teknolojisi ile hızla gelişen genetik biliminde gerçekleşen güncel gelişmeleri takip etmek ve ülkemiz bilimine katkıda sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Gen Sözlüğü canlılarda bulunan genleri, bulundukları kromozomları, koordinatlarını ve mutasyonları sonucunda oluşan hastalıkları güvenilir kaynaklardan edinen çevirilerle açıklamaktadır. Daha fazla bilgi almak için aşağıda verilen bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz;