Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir Düzenlenen Törenle Anıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir vefatının üçüncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. 

ÇOBİLTUM (Merkez Laboratuvarı) amfisinde gerçekleşen törene; ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem. Prof. Dr. Süha Özden, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Törende açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Dilgin; ‘’Eyüp Özdemir’in, kuruluşundan bugünlere gelmesinde çok büyük emek harcadığı ÇOMÜ Kimya Bölümü bugün hem akademik hem bilimsel çalışmalarıyla Türkiye’deki birçok üniversiteden önde gitmektedir’’ dedi ve öğrenciliğinden profesörlüğüne hayatına yön veren Merhum Özdemir ile ilgili anılarını paylaştı. 

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökkuş yakın arkadaşı olarak Prof. Dr. Eyüp Özdemir’i anlattığı konuşmasında şunları aktardı; ‘’Tüm hayatı boyunca birine zararı dokunacak bir şey yapmaktansa kendini sıkıntıya sokmayı tercih etti. Mevlana misali herkesi olduğu gibi kabul etti, kapısı hep açıktı. Böyle değerli bir dost, bir hoca, bir insan adına düzenlediğiniz tören için ve unutulmayacak bir insanı unutmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim.’’ 

Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in oğlu, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir; ‘’Sadece babamı değil, yaşadığım tüm zorluklar karşısında öğütlerine ihtiyaç duyduğum bir büyüğümü, karşılıksız destek aldığım bir arkadaşımı kaybettim. Sanki dünyada yapayalnız kaldım. Onun bir karıncayı dahi incitmeye çekinen sevgi dolu bir kalbi vardı. Böyle bir babanın oğlu olduğum için çok gururluyum. Onun izlediği yol benim yolum, onun adını yaşatmak da en büyük görevim oldu’’ dedi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise Merhum Özdemir’in hem iyi bir insan hem de bilimsel anlamda bir duayen olduğunu vurgulayarak uzun yıllardır tanıdığı, birlikte çalıştığı Prof. Dr. Eyüp Özdemir’i anlattı; ‘’Herkes bir gün ölecek ama önemli olan sevgiyle, saygıyla iyi anılmaktır. Merhum Özdemir, bizim için hep örnek olacak. Bizler onun yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in adını ve anısı ÇOMÜ’de yaşatacağız.’’ 

Konuşmalardan sonra Fen-Edebiyat Fakültesinde pilav ikramı yapıldı. Tören kabir ziyareti ve okunan Yasin-i Şerif ile son buldu.

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)