Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Ayvacık’ta Deprem Sahasındaydı

Fakültemiz Coğrafya Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından 10 Mart 2017 tarihinde Ayvacık ilçesinde depremden zarar gören köylerde yapılan saha çalışması ve hibe eğitim materyallerinin Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslimi gerçekleştirildi.

Bölüm başkanı Prof. Dr. Selver Özözen Kahraman ile Doç.Dr. Vedat Çalışkan’ın düzenlediği arazi çalışmasına lisans ve lisansüstü öğrencilerden oluşan 30 kişilik bir grup katıldı.

Çalışma ziyareti kapsamında, depremden hasar gören ve konteyner dersliklerde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okullara coğrafya-tarih ve fen dersleri ile ilgili çeşitli eğitim materyalleri de ulaştırıldı.  Söz konusu eğitim materyallerinin tespiti Ayvacık Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde sağlandı. Söz konusu ihtiyaçlar eğitim gönüllüsü ve destekçisi Binnaz Melin ailesi tarafından ve kısmen de ÇOMU Coğrafya Bölümü tarafından karşılandı. Teslim edilen eğitim araçları model küreler (8 adet), kabartma duvar haritaları (35 adet), tarih ve fen dersleri için levha eğitim setlerinden (7 takım) oluşmaktadır. Eğitim materyallerinin deprem bölgesi içindeki 7 ilkokul, 3 ortaokul ve 1 liseye ulaştırılması planlandı. Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun Çetin'e bu süreçteki değerli katkıları ve ilgisi nedeniyle çok teşekkür ederiz.

Tuzla Jeotermal alanı, Tuzla köyü ve Gülpınar Beldesindeki incelemeler gerçekleştiren çalışma grubu, depremden en çok etkilen köyler arasında bulunan Taşağıl ve Yukarıköy ziyaretlerini gerçekleştirildi. Köy ve okul ziyaretlerinden sonra Assos'a geçen çalışma ekibi, ziyaret programını tamamlayarak Çanakkale'ye döndü.

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)