Doç. Dr. Tosunoğlu'nun "Çanakkale Kuşları" Kitabı Yayınlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tosunoğlu'nun hazırladığı "Çanakkale Kuşları" isimli kitap yayınlandı.

Tosunoğlu; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Çanakkale'nin biyoçeşitlilik projesi kapsamında ortaklaşa hazırlanan kitabın 4 yükseklisans 1 doktora tezinden ortaya çıkmış bilimsel nitelikte bir kitap özelliğinde olmasından dolayı bölgemizdeki kuşlarla ilgili önemli bilgiler içerdiğini belirtti.

"Çanakkale Kuşları" kitabında, kuşlar hakkında genel bilgiler ile Çanakkale'deki 275 kuş türünün fotoğrafları ve detaylarına yer verildiğini belirten Tosunoğlu "Kitap sayesinde, Çanakkale'nin ilkbahar ve sonbahar kuş göç rotası, sulak alanlar, bozulmamış habitatlar ile kuşlar ilgili önemli bilgilere ulaşılabilecek. Bunlar oldukça önemli bilgiler. Bir yerde kuş varsa o yer yaşanacak yerdir” şeklinde konuştu.