ÇOMÜ'de Tasarlanan Model Uydular Roketle Fırlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi , Uzay Teknolojileri ve Eğitim Birliği ile imzalanan protokol sonrası hazırlanan uydu prototipler gökyüzüne fırlatıldı.

Model uydu tasarımı ve eğitimi kapsamında yapılan model uydular roket aracılığı ile fırlatıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen UTEB Model Uydu tasarımı ve eğitimi etkinliği çerçevesinde yapılan arazi çalışmasında hazırlanan 2 adet model uydu Özbek köyü yakınlarında roket aracılığıyla fırlatıldı.

Eğitimciler ve katılımcıların yer aldığı arazi çalışmasında Hava Harp okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Emre Aydemir çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan ise düzenlenen etkinliklerle amaçlarının uzay bilimleri alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Model Uydu eğitimine katılan Cüneyt Helvacı ise eğitimcilere teşekkür ederek amacının bu alanda deneyim kazanmak olduğu söyledi.

Son olarak konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Doç. Dr. İbrahim Bulut ise bu alanda çalışmalarına ivme kazandıracaklarını belirtti.

 

 

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)