Çanakkale’nin Biyolojik Yapısı ÇOMÜ’nün Ellerinde

2014-2016 yılları arasında gerçekleştirilmesi hedeflenen “Çanakkale İli’nin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzlemesi Projesi”, Rektörlük, Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi arasında 30.12.2013 tarihinde imzalanan üçlü protokol ile başlatılmıştır. Bu projede Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden, Ziraat Fakültesi’nden ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nden öğretim elemanları görev almaktadır.

Bu projeyle; Çanakkale İl sınırları içinde, damarlı (vasküler) bitkiler (eğreltiler ve tohumlu bitkiler), omurgalı hayvanlar (memeliler, kuşlar, balıklar, sürüngenler, çift yaşarlar) için literatür ve arazi çalışılmalarının yapılması, tohumsuz bitkiler (karayosunları, likenler ve makromantarlar) ve omurgasız hayvanlar için literatür çalışması yapılması öngörülmüş olup, biyolojik çeşitliliğin izlenmesine yönelik verilerin elde edilmesi ve izleme metodolojisinin oluşturulması amaçlanmıştır. 2014 Bahar Dönemi’nde başlanacak olan proje çalışmasının 2016 Güz Dönemi’nde bitirilmesi planlanmıştır.