Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nurettin Arslan’ın editörleri arasında yer aldığı: “Assos. Neue Forschungsergebnisse zur Baugeschichte und Archaeologie der südlichen Troas” kitabı yayınlandı.

Prof.Dr. Nurettin Arslan’ın başkanlığında yürütülen Assos antik kentindeki arkeolojik kazılar, 2010 yılından beri uluslararası araştırmacıların (Almanya’nın Freiburg, Albert-Ludwigs- Universitaet, Klasik Arkeoloji Enstitüsü, Cottbus, Brandenburgische Technische Universitaet ve Mainz, Römisch-Germanisches Zentralmuseum) katılımları ile devam etmektedir. 2012 yılında Cottbus’da düzenlenen Assos araştırmaları sempozyum bildirileri, 2016 yılında Asia Minor Studien dergisinin 78. sayısında yayınlandı.