15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı” kapsamında “Geçmişten Günümüze Darbe Girişimleri ve Etkileri” konulu panel gerçekleşti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nin, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı” kapsamında düzenlediği “Geçmişten Günümüze Darbe Girişimleri ve Etkileri” konulu panel gerçekleştirildi. Panele Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail TARHAN, üniversite yöneticileri, panelistler Prof. Dr. Murat KARATAŞ, Doç. Dr. Arif Olgun KÖZLEME, Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim DİKTAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Temuçin ÜNAL, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat KARATAŞ’ın üstlendiği panelde sırasıyla Prof. Dr. Murat KARATAŞ “Osmanlıdan Cumhuriyet’e Seçim ve Demokrasi”, Doç. Dr. Arif Olgun KÖZLEME “15 Temmuz Darbe Girişiminin Sebepleri ve Sonuçları”, Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim DİKTAŞ “15 Temmuz’un Aksiyolojik Bir Tahlili” ve Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Temuçin ÜNAL “15 Temmuz’un Psikolojik Etkileri ve Demokrasimiz” konularında verdikleri bilgilerle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün hafızalarımızdaki yerini bir kez daha tazelediler. Ülkemizin, milleti ve devletiyle birlikte “Türkiye aşkına” omuz omuza verdiği 15 Temmuz Darbe Girişimine direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmesinin öneminin bir kez daha vurgulandığı panel soru ve cevapların ardından sona erdi.

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)