10.FEFKON-2015 Toplantısı gerçekleştirildi
10.FEFKON-2015 Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri (FEF) Dekanlar Toplantısı Şehitler Diyarı ÇANAKKALE'mizde Çanakkale Deniz Zaferi ve Savaşlarının 100. Yılında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 12 Haziran 2015 tarihinde toplantı ve 13 Haziran 2015 tarihinde Gelibolu yarımadası (Şehitlikler) ziyareti olmak üzere 12-13 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla 10. Fen, Edebiyat, Fen – Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri Dekanlar Konseyi (FEFKON) toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya FEFKON üyeleri ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi üniversitesi yönetimi katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisine geçildi. Öğretim üyesi Ersin Karabacak ve Öğretim elemanı Mehmet Ali Emir'in verdiği kısa müzik dinletisinin ardından toplantının açılış konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmalarını sırasıyla ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, FEFKON Toplantı Başkanı Prof. Dr. Bekir Salih ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptı.
 
ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, ÇOMÜ olarak FEFKON'a ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek toplantıda temel bilimlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri üzerinde durulacağını belirtti.
 
FEFKON Toplantı Başkanı Prof. Dr. Bekir Salih, ÇOMÜ'de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek temel bilim kavramı, dünyadaki ve Türkiye'deki üniversitelerde temel bilimlerin durumu üzerinde durarak toplantının çözüm odaklı olacağını ifade etti.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOMÜ FEF'te 4 binin üzerinde öğrenci olduğunu, 70 bine yakın mezun verildiğini belirterek ÇOMÜ FEF'in üniversitenin en büyük fakültelerinden biri olduğunu kaydetti. Rektör Acer, fakültelerin bir araya gelerek işbirliklerine gitmesini çok önemli gördüğünü belirterek böyle bir yaklaşımın FEF'lerin geleceğinin oldukça parlak olduğunu gösterdiğini ifade etti. Sorunların tespit edilmesinin yanı sıra bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmenin önemine de değinen Rektör Acer, oluşturulan çözüm önerilerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekliliğini de kaydetti. 
 
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)