Türklerde Ok ve Okçuluk Konferans-Söyleşisi

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ile ÇOMÜ Tarih Topluluğu tarafından tertip edilen ve 25 Kasım 2014 Salı günü saat 14.00'te gerçekleşen ''Türk ve Osmanlı Okçuluğu – Osmanlı Kılıcı'' konulu konferansta Biga Kaymakamı Fatih Genel öğrencilere hitap etti.

ÇOMÜ FEF Dekanlığı ve Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta Sayın Genel, Türk-Osmanlı okunun, yayının ve kılıcının yapımı ve kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.

Konferansta FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem'in yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler de ok atışları gerçekleştirdiler. Etkinlikle ilgili olarak Dekan Erdem,fakülte olarak Tarih ve Kültür içerikli faaliyetler yapmaya devam edeceklerini belirtirken Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Solak, ok olmasaydı Türk tarihi farklı yazılırdı diyerek okun Türk tarihindeki önemine dikkat çekti.

Etkinlik Çanakkale Okçuluk Kulübü üyelerinin ok atışları ile son buldu.