Süleyman Paşa 1. İmaret Günü Gerçekleştirildi

Gelibolu Kaymakamlığı, ÇOMÜ Gelibolu Meslek Yüksek Okulu, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü ve ÇOMÜ Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen 1. İmaret Günü 23 Mayıs, 31 Mayıs ve 01 Haziran 2014 tarihlerinde üç ayaklı olarak gerçekleştiriliyor.
23 Mayıs Cuma günü, Gelibolu'nun Bolayır kasabasında bulunan Süleyman Paşa kabrinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan etkinlikte, asırlarca fakirlere sabah çorba öğlen buğday aşı dağıtan Süleyman Paşa İmaretini (aşevi) yad etmek amacıyla çorba dağıtıldı. Doç. Dr. Halil Çetin tarafından konuşma yapıldı. Konuşmada Türk tarihinde imaretler konusu üzerinde duruldu.
Aynı saat 11.00'de Doç. Dr. Reyhan Körpe, Doç. Dr. Halil Çetin, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Solak ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sağır tarafından bildirilerin sunulduğu, ''Süleyman Paşa, Gelibolu ve İlk Osmanlılar'' konulu panel gerçekleştirildi. Panel sonrası Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı akademisyenlere çiçek ve hediyelerini takdim etti. Öğleden sonra saat 15.00'te Gelibolu halkına bulgur aşı dağıtıldı. İlk kepçesini Gelibolu Kaymakamının ikram ettiği etkinlik Gelibolu halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.
İmaret Gününe, ÇOMÜ ile Çanakkale Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim fakültesinden olmak üzere 150'ye yakın ÇOMÜ'lü öğrenci de iştirak etti.
İmaret Günü'nün ikinci ayağı olan 31 Mayıs Cumartesi günü, Gelibolu'daki ilk Osmanlı köylerinden biri olan Karainebeyli köyü ile bu köydeki Ece Yakup Bey (Ece Bey) ile Karaine Bey'in kabirleri ziyaret edilecek. Burada yine Gelibolu Kaymakamlığı tarafından hayır dağıtımı olacak. Daha sonra Eceabat Akbaş mevkiindeki Gazi Fazıl Bey (Fazlı Baba) kabri ziyarete edilecek. Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Kürşat Solak, ÇOMÜ'lü öğrencilerin de yer aldığı etkinlikler için; tarihi, yerinde görmek ve hissetmek istediklerini ifade etti.