“Antik Malzeme ve Teknoloji” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından fonlandırılacak.

ÇOBİLTUM Arkeometri Laboratuvarı'nda 16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Arkeoloji ve Sanat Tarihi Lisans öğrencilerine yönelik "Antik Malzeme ve Teknoloji" başlıklı seminer projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecektir.

Arkeolojik kazılarda bulunan seramik, taş ve madenden (demir cevheri) üretilen buluntuların hammadde kaynaklarının tespit edilmesi ve üretim teknolojilerinin, arkeolojik sorunsallar çerçevesinde incelenmesi için kullanılan arkeometrik yöntemler üzerine lisans öğrencilerine eğitim verilmesini amaçlayan, Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ekin KOZAL, Sanat Tarihi Bölümü’nden Doç. Dr. Tuna Şare AĞTÜRK ve ÇOBİLTUM Arkeometri Laboratuvarı Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ümit GÜDER tarafından hazırlanan “Antik Malzeme ve Teknoloji” başlıklı seminer projesi TÜBİTAK 2229-Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği tarafından fonlandırılmaya hak kazanmıştır. Aralarında Almanya Ruhr Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ünsal Yalçın’ın da bulunduğu yurtdışından ve yurtiçinden akademisyenlerin eğitmen olarak katılacağı 16 – 19 Nisan 2018 tarihleri arasında ÇOBİLTUM’da gerçekleşecek olan seminer programına Üniversitemizden ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden toplam 28 Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Lisans öğrencisinin katılması beklenmektedir.

Program ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru koşullarına aşağıda yer alan internet sitesinden ulaşılabilir: